Påskeudstillingen 17. – 21. april 2014 daglig kl. 13 – 17.

mellemhimmelogvandsolgt

Foreningen Nygård byder velkommen til Påskeudstillingen 2014.

Udstillingen løber over påskedagene 17. – 21. april, hver dag kl. 13 – 17.

Skærtorsdag kl. 15 er der fernisering med åbningstale samt et musikalsk indslag ved Sønderborg Musikskole.

Det er en glæde at kunne vise 3 kunstnere med et vidt forskelligt udtryk i Nygårds lyse, stemningsfulde lokaler med forårsskoven og kystlandskabet omkring.

De 3 kunstnere er: Keramiker Kirsten Holm, Billedkunstner Rigmor Bak Frederiksen og Tegner Nurith Lumer-Klabbers.

Kirsten Holm har skabt sine betagende værker med inspiration fra Havets Verden. Organismer som muslinger, søstjerner samt kystens sten lever i formerne og strukturerne. Den fascination, vi ikke kan sætte ord på, men kender, møder vi i værkerne. Kirsten Holm har udforsket og udviklet sit udtryk inden for RAKU- og MUFFELbrænding. Her føjer hun endnu en dimension til oplevelsen. Vi genkender noget, og så er der så meget mere.

image6861

Rigmor Bak Frederiksen er både maler og tegner. Det er som maler, vi møder hende på Nygård. Hvor Kirsten Holm bringer organismer og strukturer frem fra Havets Verden, viser Rigmor Bak Frederiksen os de store linjer fra en åben, udstrakt verden, bl.a. Island, Færøerne og Læsø. Det er ikke strukturer i detaljerne, men snarere essensen af landskabets storhed. Hendes farveudtryk giver os oplevelsen af noget ukendt, fængslende og samtidigt af noget, vi kender et sted fra.

IMGP2409

Nurith Lumer-Klabbers viser os en verden i sort og hvidt og de mange toner derimellem. Det er et paradoks, at så tilsyneladende enkle midler kan åbne for så overraskende oplevelser. Nurith Lumer-Klabbers siger selv, at tegningerne ”kreerer et vindue”. Vi ser. Vi ser noget, som vi ikke så før. Stregen, linjen bringer lyset frem fra det rum, som skabes imellem dem. Motiverne er ofte fra naturen. Men de er overraskende. En stærk energi giver os noget nyt.

nitzozotgnister

Velkommen på Nygård til en dejlig oplevelse.

Læs mere om de tre udstillere og deres kunstneriske løbebane på

www.kirstenholm.dk

www.rigmorbakfrederiksen.dk

www.nurith.dk