Sankt Hans-talen 2008: båltaler Inge Gillesberg

 I 2008 blev der for første gang holdt Sankt Hans-fest på Nygård. Festen blev arrangeret i et samarbejde mellem:

  • Svenstruplauget
  • KFUM-spejderne Hjortspring gruppen
  • Foreningen Nygård

 


altSkovrider Inge Gillesberg holdt den første Sankt Hans-tale: 

”Jeg er glad for at have denne mulighed for at tale ved et af de første arrangementer som kredsen omkring Nygård laver. Et Skt. Hans arrangement rammer simpelthen lige i centrum for foreningens formål. Ved indvielsen af Nygård kredsede jeg om de ord, som betegner samarbejdet: Kultur, Natur og Fordybelse, og da jeg skulle forberede min tale til i dag kunne jeg mærke, at jeg ikke rigtig er blevet færdig med disse ord! De rummer noget meget essentielt. 

Sankt Hans-talen 2009: båltaler Martin Trier Mørk

 Sankt Hans-talen 2009 blev holdt af arkitekt Martin Trier Mørk, som er opvokset på Nygård og har været arkitekt på renoveringen af Nygård.


Det er en forunderlig og smuk skik med Sankt Hans.

Der er noget storslået sværmerisk over denne smukke, drømmenes årstid. 

 

Nætter så lyse og lange som dagen. De blomstrende hyld og krydret høduft 

og som Thøger Larsen skriver:

Sankt Hans-talen 2010: båltaler Inge Adriansen

I 2010 var årets båltaler museumsinspektør Inge Adriansen:

"Tak for invitationen til at holde den traditionsrige båltale her i aften. Jeg har ladet mig besnakke af Asta Broesby, selvom jeg for mange år siden har lovet min familie og mig selv, at sankthansaften vil jeg altid bare står ved bålet og nyder den gode stemning – uden at bekymre mig hverken om båltale eller vejret.

Sankt Hans-talen 2011: båltaler Trine Petersen

I 2011 var årets båltaler skoleinspektør Trine Petersen

"Da jeg blev spurgt om jeg ville holde årets båltale ved Sct.Hans-bålet på Nygaard, sagde jeg ja, fordi man næppe kan finde et skønnere sted at tilbringe en Sct. Hans aften.

Senere blev jeg spurgt om det var i orden at bålet ikke blev udstyret med en heks – også det mener jeg, at kunne stå inde for. Heksebrændinger er heldigvis for længst afskaffet – og lad det endelig blive ved det.

Sankt Hans-talen 2012: båltaler Peter Ruge

I 2012 var årets båltaler Peter Ruge, tidligere sognepræst i Svenstrup, ideophavsmand til Nygård samt formand for Foreningen Nygård 2006 - 2010