Påskeudstilling 29. marts til 2. april 2018 dagligt 13 - 17

Fernisering skærtorsdag kl. 15.

Musikalsk indslag ved Anita Petersen, som spiller harpe.

 

Birgit Marie Kjær udstiller sine nyeste arbejder: keramiske objekter, primitive brændinger Pit/Saggar/Raku  - motivkreds: Strand, vand, væsener, rankefødder!

påskeudstilling 2018 d

 

Spor Krydses

GERD, LAMPE  & DUEDAHL 

De 3 midtjyske billedkunstnere, Ulla Gerd, Herning, Ulla Lampe, Horsens og Else Duedahl, Herning har med en lang parallel kunstnerisk løbebane krydset spor. 

   Påske 2018

Deres billeders stoflighed, sanselighed sammen med en neddæmpet, lidt skæv palet gør samarbejdet til et godt match.
Ulla Gerds motivverden er abstrakt; hun benytter sig af genkendelige former der minder os om dagligdags ting for at skabe en visuel tryghed, men man bliver hurtigt overrasket når genkendelsen hører op! Det handler for Ulla Gerd primært om at sætte former og farver fri og gøre dem til selvstændige udtryk.
I Ulla Lampes malerier er mennesket og det menneskelige aftryk i centrum og iscenesættelsen er renset for unødvendige detaljer. Hun undersøger mødet mellem naturen og det moderne menneske og alt hvad det repræsenterer; følelser som nysgerrighed og koncentration men også forladthed og ensomhed er centrale.
Der er en stor enkelhed i Else Duedahl store tegninger. Linjen, linjeforløb og den sort-hvid farveskala er de foretrukne udtryksmidler. Der er en meditativ ro i dem som stemmer godt overens med hendes generelle kunstneriske arbejdsmåde. Kompositionerne og mønstrene trækker på erindringer om strukturer og overflader i landskaber.